Spring naar inhoud

Theater­educatie

Een hele belevenis

Een theaterbelevenis en theatereducatie zijn belangrijk voor alle kinderen. Net als muziekeducatie en lessen beeldende kunst. Theatereducatie (drama, muziek en dans) maakt nieuwsgierig. Het brengt iets wat je met woorden niet kunt zeggen. Theater gaat over mensen, over de kinderen zelf of over de wereld om hen heen.

Uit onderzoek blijkt dat theater ook effect heeft op de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom organiseert K&C het Cultuurmenu en Podiumplan op de scholen in Drenthe en Groningen. 

Cultuurmenu - paniek in de wolkenfabriek
Voorstelling 'Paniek in de wolkenfabriek'

Cultuurmenu en Podiumplan

Scholen kunnen elk jaar deelnemen aan het Cultuurmenu of Podiumplan in hun gemeente. 

Dankzij deze programma's wordt elk jaar een serie van voorstellingen aangeboden. Deze dans-, theater- en muziekvoorstellingen selecteren wij, met een groep leerkrachten, uit het landelijke aanbod.

De voorstellingen sluiten aan bij de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld. 

Niet alleen kijken, maar ook doen

Een Podiumplan en Cultuurmenu biedt voorstellingen voor de leerlingen in groep 1 t/m 8. Leerlingen bezoeken niet alleen voorstellingen op school of in het theater, maar gaan ook zelf creatief aan de slag.
Je ontvangt als leerkracht voorafgaand aan de voorstelling een lesbrief. Met de lessuggesties kunnen je een bezoek voorbereiden of na afloop reflecteren op de voorstelling. Er staan ook altijd creatieve opdrachten voor de kinderen in de brief. 

Meer informatie