Spring naar inhoud

Jonge theater­makers en jong publiek

K&C heeft in 2023 samen met enkele Drentse theaters het project Het Nieuwe Goed opgezet. Daarmee is er nieuw podium ontstaan voor jonge makers om te experimenteren en theater te produceren. Dat was hard nodig. Negen talentvolle podiumkunstenaars kregen zes weken lang de sleutel van Theater De Tamboer. 

De geselecteerde makers werden natuurlijk betaald en kregen carte blanche om een interdisciplinaire productie te maken. K&C organiseert en coördineert het project om het makersklimaat in Drenthe te stimuleren en om theaters te helpen bij het betrekken van jong publiek.  

Zo passen we de kennis toe die is opgedaan tijdens de experimenten van de proeftuin Nieuw Publiek (2022-2023). Tijdens deze proeftuin onderzocht de Rijksuniversiteit Groningen in opdracht van K&C meerdere projecten van theaters, festivals en gezelschappen die nieuw publiek willen aantrekken. Het onderzoeksrapport bevat aanbevelingen die een ‘must-read’ zijn voor politici en beleidsmakers met interesse voor cultuur.

Versterk structureel het jonge makersklimaat in Drenthe door projecten als Het Nieuwe Goed op te nemen in het nieuwe cultuurbeleid.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop(pen) voor gedetailleerde informatie over de genoemde projecten.