Spring naar inhoud

Weet wat je waard bent

Onderhandelen, tariefbepaling en contracten

Weet jij als cultureel ondernemer wat je waard bent? Wij krijgen veel vragen over de zakelijke kant van het culturele ondernemerschap. We kunnen jou samen met de Kunstenbond adviseren over onderhandelen, tariefbepaling en contracten.

Hoe pas je de 'Fair Practice Code' toe in de praktijk? Hoe stel je een offerte op? Welke reacties kan je hierop verwachten? Wat zijn de do's and don'ts in een onderhandelingsproces? We beantwoorden deze vragen graag. 

Podcast Weet wat je waard bent

Beluister ter inspiratie de podcast Weet wat je waard bent op de website van de Kunstenbond

Manu van Kersbergen sprak voor deze podcast met theatermaker, docent en cultureel ondernemer Herman Link, dansdocente Alexandra Loembe en programmamaker en cultureel ondernemer Job Kaihatu. Hoe bepalen zij hun tarief? Hoe verlopen de onderhandelingen? Waar lopen ze tegenaan in het veld? Je hoort het in de Kunst & Bondcast. 

Aanbod voor Culturele Ondernemers

K&C organiseert jaarlijks bijeenkomsten voor culturele professionals die in het onderwijs werkzaam zijn. Tijdens trainingen of netwerkbijeenkomsten bieden we de mogelijkheid om jouw beroepspraktijk te verdiepen en te verbreden. Ook is er ruimte voor uitwisseling met collega's. 

Ben je toe aan een volgende stap of op zoek bent naar ondersteuning en inspiratie? Dan kun je gebruik maken van ons individueel coachingstraject.

Wil je op de hoogte blijven van onze netwerk- en themabijenkomsten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief voor culturele ondernemers.