Spring naar inhoud

Inspiratie Drenthe

In Drenthe zijn 27 vso, so, sbo en praktijkscholen. Ben je leerkracht op één van deze scholen? Neem dan deel aan onze netwerkbijeenkomsten  en  leergemeenschappen. Of maak gebruik van onze individuele adviezen! 

Als je je abonneert op onze Nieuwsbrief Speciaal houden we je op de hoogte van komende workshops, evenementen of andere bijeenkomsten. 

Culturele Mobiliteit

Als S(B)O school kun je deelnemen aan het vervoersproject Culturele Mobiliteit. In dit project maken leerlingen op locatie kennis met kunst en erfgoed. Hoe leefden de hunebedbouwers? Hoe ziet een museum er van binnen uit? Een kijkje in de 18e eeuw? Alles is mogelijk met op maat gemaakte programma's.  

K&C organiseert het busvervoer, onderhoudt het contact met de musea en maakt het rooster voor je. 

Speciaal Onderwijs - rolstoellift touringcar

Leerkracht: "De dag die we vandaag op het Hunebedcentrum hadden was rijk aan wetenswaardigheden. De dag is voorbij gevlogen. Ook het feit dat het vervoer geregeld was, is voor onze school meer dan positief."

De kinderen krijgen op een hele leuke manier meer verdieping vanuit de lessen. En het uitje wat we nu hebben gehad is door alle kinderen als heel leerzaam en leuk ervaren. Ik heb tegen Heleen van het Hunebedcentrum gezegd: "Kregen wij vroeger maar zo onderwijs." En ook het feit dat het vervoer is geregeld is uitermate positief. We zijn als speciaal basisonderwijs een streekschool en veel ouders werken of komen niet uit de buurt. Dat betekent dat we altijd een gebrek aan vervoer hebben. En dat was op deze manier perfect opgelost."