Spring naar inhoud

Culturele Safari

Een ontdekkingstocht langs cultureel Groningen

Samen met culturele organisaties in de stad Groningen organiseren wij jaarlijks een Culturele Safari voor leerlingen in het vo. 

Honderden jongeren maken niet alleen kennis met de culturele instellingen, ze worden ook creatief uitgedaagd om samen te werken aan kunstuitingen. De Culturele Safari heeft als doel de drempel naar kunst, erfgoed en media te verlagen.

Speciaal voor de jongeren ontwikkelen culturele instellingen en docenten workshops, voorstellingen en exposities. 

VO - culturele safari - breakdance

NPO-gelden en Culturele Safari

De gemeente Groningen heeft gelden uit het Nationaal Programma Onderwijs beschikbaar gesteld om ook in 2023 de Culturele Safari mogelijk te maken. 

Bouwen aan samenwerking

K&C zorgt voor een betere samenwerking tussen het onderwijs en culturele veld. Docenten en educatiemakers komen regelmatig bij elkaar. Er wordt niet alleen gekeken naar activiteiten, maar ook naar gedeelde visie, drijfveren en het in kaart brengen van expertise. 

VO - culturele safari - knutselmateriaal

Impressie Culturele Safari

Een workshop karakterdesign bij het Forum, een theatrale rondleiding door de Stadsschouwburg, aan de slag met spoken word in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en een fotocursus bij Noorderlicht. Het staat zomaar op het programma van de Culturele Safari. De Culturele Safari is onderdeel van het examenvak CKV.

Meer informatie