Spring naar inhoud

Culturele Mobiliteit

Voor bso, vso en praktijkonderwijs

Met het project Culturele Mobiliteit helpen we jou als docent in het bso, vso en praktijkonderwijs met het organiseren van het vervoer naar één van de grote musea in Drenthe. Je leerlingen kunnen daar een aantrekkelijk programma volgen. 

Op de doelgroep afgestemd maken leerlingen kennis met professionele kunsten of de historische verhalen van Drenthe of Groningen.

Dankzij financiële bijdragen van provincies en gemeenten zijn de kosten van het vervoer en de educatieve programma's laag. 

De scholen kunnen deelnemen aan het vervoersproject Culturele Mobiliteit om leerlingen op locatie kennis te laten maken met kunst en erfgoed. 

"De dag die we vandaag op het Hunebedcentrum hebben mogen ontvangen was heel rijk aan wetenswaardigheden die we op verschillende manieren tot ons hebben gekregen. De dag is voorbij gevlogen. Ook het feit dat het vervoer geregeld was, is voor onze school meer dan positief."

"De kinderen krijgen op een hele leuke manier meer verdieping vanuit de lessen. En het uitje wat we nu hebben gehad is door alle kinderen als heel leerzaam en leuk ervaren. Ik heb tegen Heleen van het Hunebedcentrum gezegd: "Kregen wij vroeger maar zo onderwijs." En ook het feit dat het vervoer is geregeld is uitermate positief. We zijn als speciaal basisonderwijs een streekschool en veel ouders werken of komen niet uit de buurt. Dat betekent dat we altijd een gebrek aan vervoer hebben. En dat was op deze manier perfect opgelost."