Spring naar inhoud

Speciaal voort­gezet onder­wijs en praktijk­onderwijs

Oog voor de verschillen

Binnen alle vier speciaal onderwijs clusters (1-2, 3-4, vso en praktijkonderwijs) wordt cultuuronderwijs gegeven aan jongeren van 12 t/m 16 of 18 jaar.

In het leergebied kunst en cultuur leren leerlingen op het svo en in het prakijkonderwijs om zich creatief te uiten en om te gaan met gevoelens en emoties. 

K&C denkt graag met je mee hoe je het cultuuronderwijs op jouw school het beste vorm kunt geven. Ook helpen we met het leggen van contacten met culturele instellingen en kunstvakdocenten. Waar mogelijk ondersteunen we je met subsidieaanvragen om cultuuronderwijs mogelijk te maken. 

Voortgezet Onderwijs - CJP - cultuurkaart

Cultuurkaart

De leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs kunnen gebruikmaken van de Cultuurkaart. Met deze kaart kunnen zij gratis of goedkoper deelnemen aan culturele activiteiten. K&C is acceptant van de cultuurkaart. Dit betekent dat door K&C georganiseerde schoolvoorstellingen geheel of gedeeltelijk betaald kunnen worden met de cultuurkaart. 

Via CJP/Ministerie van Onderwijs ontvang je als VSO-school jaarlijks een cultuurbudget en de cultuurkaarten. Als school kun je zelf bepalen welk deel van het beschikbare budget aan de leerlingen wordt verstrekt voor individuele besteding. Het andere deel wordt gereserveerd voor collectieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld schoolvoorstellingen.