Spring naar inhoud

Speciaal basis­onderwijs

Het speciaal basisonderwijs (sbo) biedt onderwijs aan leerlingen die zich op het regulier onderwijs niet optimaal ontwikkelen.
In kleine groepen (max. 16) en met hulp van therapeuten en onderwijsassistenten krijgen de leerlingen les. Kunst- en cultuuronderwijs biedt de leerlingen ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor zelfvertrouwen en uitdrukkingsmogelijkheden groter worden.  

Tijdens het kunst- en cultuuronderwijs ontwikkelen leerlingen vaardigheden op het gebied van dans, muziek, drama, beeldende kunst, literatuur en cultureel erfgoed. Leerlingen leren om procesmatig te werken, te onderzoeken, te reflecteren en te ontwerpen. 

Wij denken graag met je mee hoe je het cultuuronderwijs op jouw school het beste vorm kunt geven. We helpen met het leggen van contacten met culturele instellingen en kunstvakdocenten en kunnen eventueel helpen met subsidieaanvragen.

Praktijkvoorbeeld

Op de Bekenkampschool in de wijk Selwerd in Groningen ontdekken de leerlingen de culturele mogelijkheden in de wijk. Hierdoor kunnen de leerlingen ook na schooltijd verbinding maken met hun woonomgeving, er plezier aan beleven en er trots op zijn.