Spring naar inhoud

Schoolpleinenrevolutie

Cultuur, natuur & bewegen

We zien een trend dat scholen cultuureducatie willen koppelen aan andere vakken zodat kunst en cultuur een geïntegreerd onderdeel wordt van het curriculum van de school. In dit kader werkt K&C samen met IVN (natuureducatie), Biblionet Drenthe (taaleducatie en mediawijsheid) en SportDrenthe (bewegingsonderwijs). Recent zijn we in samenwerking met de provincie en gemeenten een ‘schoolpleinenrevolutie’ gestart. 

Dankzij Provinciale Staten worden de grijze tegels van dertig schoolpleinen vervangen door culturele en sportieve plekken en groen. Maar er waren zeker zestig scholen geïnteresseerd. De combinatie van groen, beweging en creativiteit maakt het leervermogen van kinderen groter. We geven betrokken leerkrachten trainingen over hoe de buitenruimte goed kan worden ingezet in het onderwijs. Want het is niet een kwestie van het schoolbord naar buiten verplaatsen, maar met creativiteit de ruimte gebruiken bij vakken als aardrijkskunde en rekenen. 

Neem de schoolpleinenrevolutie mee in het provinciale beleid voor 2025-2028. En biedt de volgende dertig scholen de kans hun schoolplein aan te pakken.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop(pen) voor gedetailleerde informatie over de genoemde projecten.