Spring naar inhoud

Voortgezet onderwijs

De CJP-Cultuurkaart is op Drentse VO-scholen populair. De Cultuurkaart ondersteunt het cultuuronderwijs door geld te oormerken voor kunst en cultuur. En door de leerlingen via de CJP-pas korting te geven op kunst en cultuur in de vrije tijd. Circa 90 procent van alle scholen gebruikt de kaart voor hun cultuuronderwijs.

K&C deelt kennis met docenten via nieuwsbrieven en de website. We bemiddelen tussen VO-scholen en het Drentse aanbod. Ook geven we de training CKV-coördinator (Culturele en Kunstzinnige Vorming) in Drenthe. We merken dat scholen behoefte hebben aan individueel advies en begeleiding van schoolteams. 

Scholen hebben hulp nodig om te kunnen werken aan creativiteitsontwikkeling van leerlingen. Ze willen advies hoe de kunsten bij kunnen dragen aan burgerschapsdoelen en taalonderwijs. En hoe erfgoededucatie kan helpen bij identiteitsontwikkeling van jongeren door de geschiedenis dichtbij te brengen. 

Wij willen de komende jaren samen met culturele instellingen extra aandacht besteden aan de kwaliteitsverbetering van het cultuuronderwijs in het voortgezet onderwijs. 

Geef K&C meer ruimte om het voortgezet onderwijs op maat te kunnen begeleiden en voeg het voortgezet onderwijs toe als doelgroep binnen Cultuureducatie met Kwaliteit 2025-2028.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop(pen) voor gedetailleerde informatie over de hier genoemde projecten.