Spring naar inhoud

Culturele Mobiliteit

De afstanden naar cultuur (musea/theaters) in de provincie Groningen zijn groot. Om de drempel van schoolbezoeken aan musea te verlagen, bieden we scholen het project Culturele Mobiliteit. We organiseren jaarlijks het vervoer van 6.000 kinderen met de Kunst- of Erfgoedbus naar de grote musea en erfgoedinstellingen in de provincie Groningen. 

Kinderen uit de stad ontdekken het Klooster, Openluchtmuseum Het Hoogeland, Veenkoloniaal Museum, Fraeylemaborg, Schoolkerk of Museum Wierdenland. Basisschoolleerlingen uit de provincie ontdekken dankzij het voordelige busvervoer de Middeleeuwse Stad Groningen of het Groninger Museum. Het project kreeg de afgelopen jaren een belangrijke plek binnen scholen, omdat het de mogelijkheid biedt om culturele plekken te bezoeken die anders moeilijk bereikbaar zijn. 

Culturele Mobiliteit is het laaghangende fruit van de cultuureducatie. Scholen willen ook naar theaters met de bus. De onderbouw van het voortgezet onderwijs wil graag meedoen. Verhoog het budget zodat we meer schoolklassen naar musea en het theater kunnen brengen.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop(pen) voor gedetailleerde informatie over de genoemde projecten.