Spring naar inhoud

MBO Card

De MBO Card is een gratis culturele kortingspas die beschikbaar wordt gesteld voor studenten en docenten in het mbo. Het ministerie van OCW stelt jaarlijks vijf miljoen euro beschikbaar voor de card. Dit betekent dat er per student €10,50 beschikbaar is waarmee docenten aanbod van culturele organisaties in de lessen kunnen opnemen.

De school bepaalt voor welk vak culturele activiteiten worden ingekocht. Zo kan het budget besteed worden aan culturele activiteiten in het teken van het vak burgerschap. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling op de school over onderwerpen als zelfontwikkeling, seksualiteit of andere maatschappelijke thema’s. 

Het organiseren van activiteiten wordt een stuk makkelijker als je niet achter financiering aan hoeft.

Het budget

De school bepaalt zelf hoe ze willen deelnemen aan de pilot. In het voordeligste geval van elke euro die op school beschikbaar is voor het organiseren van activiteiten maakt de MBO Card met budget er twee. De school legt hiervoor € 10,50 per student in. De MBO Card verdubbelt waardoor er € 21,- per student beschikbaar is. Dit geld is te besteden aan klassikale en/of individuele culturele activiteiten binnen- en buiten de school. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek aan een museum zijn met de klas of een voorstelling op school.

Wil of kan de school zelf geen € 10,50 per student inleggen dan is er € 5,25 per student beschikbaar vanuit OCW. Dit bedrag is alleen door de student zelf aan individuele activiteiten uit te geven.
Deelname aan de MBO Card pilot met budget is nu mogelijk!
Aanmelden of informatie aanvragen kan via mbocard@cjp.nl

Gratis CJP-lidmaatschap

Als je school meedoet aan de CJP MBO Card pilot met budget krijgen tevens alle studenten én docenten een gratis CJP-lidmaatschap waarmee zij korting krijgen op op bios, musea, voorstellingen, festivals en meer!

Klik voor meer informatie op onderstaande knop: