Veelgestelde vragen
Wij krijgen regelmatig vragen over onze organisatie. Wellicht kunnen we jouw vraag hieronder al beantwoorden.
Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten? Bel ons dan vooral op 0592 - 336999. Wij zijn elke werkdag goed bereikbaar, m.u.v. de schoolvakanties.
Algemene vragen
-
K&C is geen afdeling van de provincie Drenthe of Groningen. K&C wordt wel voor een deel door de provincie Drenthe en Groningen gesubsidieerd (net als bijvoorbeeld Biblionet, Drents Museum en Groninger Museum). Jaarlijks ontvangt K&C een subsidiebedrag van de overheden, waarvoor ze een aantal taken moet uitvoeren op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie.
-
In opdracht van de provincie Groningen en de gemeente Groningen geeft K&C uitvoering aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en de steunfunctietaken cultuuronderwijs in Groningen. Ook coördineert K&C het project Culturele Mobiliteit in Groningen en het Cultuurmenu in de stad Groningen.
Cultuurzaam
-
Cultuurzaam is een samenwerkingsverband tussen CultuurKlik, ICO en K&C. Door een bestuurlijke fusie werken de drie partijen intensief samen op het gebied van ICT, inhoud en ondersteuning.
Culturele Mobiliteit
-
Elk jaar direct na de meivakantie kun je jouw groep aanmelden voor het busvervoer en een educatief programma in één van de deelnemende musea. De bij ons bekende contactpersonen op jouw school ontvangen hierover een mail. Dit zijn vaak de ICC’er of directeur. Ook via onze website, facebook en LinkedIn laten wij weten wanneer inschrijving mogelijk is. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meld je dus z.s.m. na openstelling aan.
-
Als de bus niet op het afgesproken tijdstip aanwezig is dan is dat heel vervelend. De ervaring leert dat dit veelal overmacht is. Het is drukker dan gebruikelijk op de weg, er is een ongeluk of de bus heeft zelf pech. Mocht de bus 10 minuten na het afgesproken tijdstip er nog niet zijn, neem dan contact op met de busmaatschappij die in de e-mail vermeld staat.
Evenementen
-
Bekijk onze pagina Fondsen voor mogelijkheden.
-
Als je buiten een cultureel evenement organiseert ben je verplicht te onderzoeken wat de effecten op de natuur zijn.
- Er dient een quickscan te worden gemaakt door een onafhankelijk adviesbureau, zeker in de buurt van Natura 2000 gebieden. (kosten ongeveer 1000 euro)
- Er moet een voortoets overige effecten plaatsvinden. Dit is een toets waarbij je de effecten van geluid, licht en trillingen onderzoekt.
- Je moet een stikstof-berekening maken volgens de AERIUS-berekening (kosten 200 euro als je het niet zelf uitvoert).
Poplab Drenthe
-
Poplab is het productiehuis van Stichting Kunst & Cultuur. Het biedt makers in of uit Drenthe advies, begeleiding en ondersteuning bij het realiseren van interdisciplinaire kunstprojecten. De projecten moeten altijd resulteren in een presentatie.
-
- Poplab is voor podiumkunstenaars (wij noemen dat makers) geboren in Drenthe of wonend in Drenthe.
- Poplab is voor makers die autodidact zijn (zonder opleiding), studeren aan een kunstopleiding of afgestudeerd zijn.
- Poplab is er voor makers die willen experimenteren met andere kunstdisciplines. Een belangrijk criterium is dat er in het maakproces samengewerkt wordt met andere kunstdisciplines.
- Poplab is voor makers die zelfstandige (zzp'er) of onderdeel van een rechtsvorm zijn.