Spring naar inhoud

Popcultuur bruist

Drenthe heeft een levendig popklimaat met bekende gezichten als Daniël Lohues, Ellen ten Damme, Tangarine en Hannah Mae. En er is aanstormend talent als Anique van Büseck, die genomineerd was voor onze Drentse Talentprijs Cultuur. Talenten zijn de krenten in de pap van de Drentse cultuur. Jongeren krijgen daarbij speciale aandacht. Juist zij durven van de gebaande paden af te wijken en kunstdisciplines met elkaar te verbinden. Zo brengen ze de kunst naar een ander level. 

K&C begeleidt jonge popmusici via verschillende talentontwikkelingstrajecten naar Drentse podia, Eurosonic Noorderslag, De Melkweg en podia in Duitsland. Tijdens Popsport Drenthe en Drentsch Peil XL worden jonge bands en singer-songwriters begeleid door professionals om een stap te maken in hun muzikale ontwikkeling. 

Voor de zeer gevorderde talenten, die in de toekomst wellicht de stap naar professional maken, is Poplab Drenthe. Een productiehuis voor popcultuur waar dwarsverbanden gelegd worden met bijvoorbeeld theater, beeldende kunst of het Drentse landschap. Een stap verder in de talentontwikkeling is er Up North - een samenwerkingsproject van de drie Noordelijke provincies - waar jonge cultuurmakers in de pop- en urban-sector door experiment hun talent verder kunnen ontwikkelen. 

Poplab Drenthe en Up North zijn voorbeelden van de ideale samenwerking tussen provincie(s) en gemeenten. De provincie faciliteert en zorgt voor spreiding en de gemeente realiseert concreet aanbod in broedplaatsen en locaties. De provincie zoekt daarnaast samenwerking in bovenprovinciaal verband. 

Verleng het Drentse beleid dat de popcultuur versterkt en trek hierin op met 1. de partners van We the North voor de noordelijke infrastructuur talentontwikkeling en 2. met alle Drentse gemeenten zodat er voldoende presentatieplekken voor talenten zijn.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop(pen) voor gedetailleerde informatie over de genoemde projecten.