Spring naar inhoud

Podium Platteland

Voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade noemde al in 2018 het platteland een ‘potentieel broeinest voor innovatie’. Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen, zoals de energietransitie en verduurzaming van de voedselproductie. Dat kan alleen gebeuren op het platteland. Waar elders de creatieve industrie zich concentreert in steden, zitten de creatievelingen in Drenthe op het platteland. 

Het project Podium Platteland is een initiatief van de provincie Drenthe en K&C om te komen tot creative communities. Door de inzet van creatieve projecten (community art) stimuleren wij de participatie van bewoners, instellingen en bedrijven in dorpen en steden. 

De gemeenschapszin versterkt en brengt blijvende processen van samenwerking en vernieuwing tot stand. Soms gaat het om projecten van professionals, maar vaak zijn het amateurs die de hoofdrol spelen. 

Denk bijvoorbeeld aan de Kringlopera, waarin een ontdekkingsreis wordt bezongen door de kringloopwinkel van Hoogeveen. Of het prachtige project van de Drentse Vlaggenhijsers van de jonge talenten Okki Poortvliet (talentprijswinnaar in 2022), Vera Vos (genomineerd voor de talentprijs in 2023) en zanger Hans van der Werf. 

Zet in op innovatie door programma’s als Podium Platteland op te nemen in de nieuwe cultuurnota.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop(pen) voor gedetailleerde informatie over de genoemde projecten.