Spring naar inhoud

Aanmelding activiteiten Oktober Kindermaand geopend

Culturele organisaties in Drenthe kunnen zich nu aanmelden voor een plek op het programma van Oktober Kindermaand. De deadline voor het aanmelden is 7 mei 2024.

Informatie voor culturele organisaties

Van koken in de bieb tot een prehistorisch mes maken. Tijdens Oktober Kindermaand wordt alles gratis mogelijk. Met jouw deelname aan Oktober Kindermaand moedig je kinderen van 4 t/m 12 jaar aan samen met hun (groot)ouders deel te nemen aan culturele activiteiten. Wij promoten jouw activiteiten voorafgaand en gedurende de actiemaand. Doe mee en kom in ons boekje en op de website. 

Voorwaarden

  • De culturele organisatie zit in de provincie Drenthe. Aanmelden voor de Groningse editie van Oktober Kindermaand kan via Erfgoedpartners.
  • De activiteiten vinden plaats tijdens een van de zaterdagen of zondagen in oktober.
  • Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken voor kinderen. Wel kun je entree vragen voor volwassenen.
  • De doelgroep is 4 t/m 12 jaar, dus de activiteit moet voor (een deel van) deze doelgroep geschikt zijn.
  • Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je deel wilt nemen. Wij adviseren om minimaal op twee dagen activiteiten aan te bieden. Op deze manier geef je kinderen meer opties en vergroot je de kans op betrokkenheid bij jouw instelling.

Over Oktober Kindermaand

Kindermaand is in Drenthe een echte traditie. In 2026 bestaat het vijfentwintig jaar. De gratis workshops, voorstellingen en rondleidingen brengen jaarlijks duizenden kinderen en hun (groot-)ouders op de been. Kinderen leren schilderen, fotograferen, dansen of etsen, banjeren door het bos of maken een minirobot. Ook zijn er speurtochten in musea en molens. En er zijn allerlei gratis voorstellingen in theaters.

Oktober Kindermaand is mogelijk dankzij de bijdrage van de Provincie Drenthe