Spring naar inhoud

Aftrap Gekleurd Grijs in Coevorden

Gekleurd Grijs gaat bijna van start! Om dat te vieren trappen we de actiemaand op dinsdag 26 maart 2024 af met creatieve workshops. Op maandag 1 april start het programma met activiteiten.

De aftrap

Gekleurd Grijs wordt dit jaar afgetrapt met een gratis middag met creatieve workshops bij Ravelijn Verbindt. U bent van harte welkom op dinsdag 26 maart van 14.00 – 16.30 uur. Ga voor acryl gieten, schilderijen maken met materialen uit de natuur of een workshop Djembé. Na de workshop kunt u genieten van accordeonmuziek en wordt de actiemaand afgetrapt met een praatje. 

Programma

  • 14.00-14.15 uur: inloop
  • 14.15-15:45 uur: workshops naar keuze
  • 15.45-16.30 uur: accordeonmuziek en aftrap actiemaand

Praktische informatie en aanmelden

  • Kosten: deelname aan de workshops is gratis. 
  • Leeftijd: er is geen strikte leeftijdsgrens. Iedereen die zich aangesproken voelt, mag deelnemen aan de activiteiten van Gekleurd Grijs.
  • Locatie: Ravelijn Verbindt, Linthorst Homanlaan 1, Coevorden
  • Aanmelden: Dit kan door een mail te sturen naar simone@kunstencultuur.nl met een workshop naar keuze. 

Workshops

Natuur aan de muur - Saskia de Groot

Deelnemers maken een 3D-schilderij van natuurlijke materialen. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld mos, steentjes, takjes, jute, touw, veertjes en andere materialen. Het resultaat is een prachtig natuurlijk schilderij voor aan de muur!

Acryl gieten - Beatrix Copier (deze workshop zit vol)

Bij deze techniek worden verschillende kleuren verdunde acrylverf op een doek gegoten. Daardoor ontstaan mooie en abstracte afbeeldingen. Het is een onvoorspelbare techniek, met elke keer weer een ander resultaat.

Workshop Djembé - Harry's Trommelhok

De Djembé is een trommel in de vorm van een grote zandloper en komt oorspronkelijk uit landen aan de westkust van Afrika. In deze workshop leert Harry de deelnemers hoe zij de trommel met hun handen bespelen. De basistechnieken zijn vrij eenvoudig, waardoor in je in een groep snel en leuk samen kunt spelen.

Over Gekleurd Grijs

De actiemaand Gekleurd Grijs is opgezet om senioren kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Het samen ontdekken van kunstzinnige activiteiten wordt gestimuleerd. En het ontwikkelen van het eigen talent staat gedurende de maand centraal. Zo kan er worden gedanst, gezongen, geschilderd en er worden theatervoorstellingen en films met korting aangeboden.