Spring naar inhoud

Films van jouw leer­lingen op het wit­te doek

Filmhub Noord organiseert elk jaar Filmfeesten voor bovenbouwleerlingen in Drenthe en Groningen, waarbij films van leerlingen schitteren op het grote witte doek. Je kunt films van maximaal 10 minuten gemaakt door leerlingen van groep 6, 7 en 8 inzenden naar Filmfeest Drenthe of Groningen via filmeducatie.nl.

Illustratie filmmaken

Ga met jouw klas naar een Filmfeest bij jou in de buurt

Na het inzenden van hun film worden jouw leerlingen uitgenodigd voor het Filmfeest in hun provincie. De films worden in een echte bioscoopzaal vertoond. Bijvoorbeeld in De Nieuwe Kolk in Assen of in Forum Groningen. Het wordt één groot feest. De rode loper gaat uit, er is een fotograaf die zorgt voor de meest stijlvolle premièrefoto's en natuurlijk staat de popcorn klaar. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken?

Willen jouw leerlingen meedoen? En kan jij begeleiding gebruiken bij het aansturen van de opnames? Via Filmhub Noord kun je hiervoor film-maaksets lenen en hulp inschakelen van een professionele filmdocent. Als klap op de vuurpijl is er voor drie scholen in Groningen en Drenthe budget beschikbaar voor ondersteuning van een filmdocent! Wil je meer informatie over de filmfeesten en in aanmerking komen voor gratis ondersteuning van een professionele filmmaker? Neem contact op met Jeffrey Deelman (Groningen) ofMarieke Satter (Drenthe).