Spring naar inhoud

Inspiratiesessie Drents Netwerk Jonge Kind

Werk je met jonge kinderen en wil je leren wat muziek voor hen kan doen? Kom dan naar de inspiratiesessie ‘Van zingen naar spreken’ op woensdag 17 april 2024 in Assen.

Over de sessie

Muziek is goed voor de spraak- en taalontwikkeling van jonge kinderen. Maar hoe pas je dit bewust toe? Daar vertelt muziekpedagoog Félice van der Sande je tijdens deze inspiratiesessie alles over. Centraal in haar werkwijze staat het spelen met klanken, begrippen en je stem. Want vooral dán komt de taal tot leven. 

Praktische informatie

Wie: Pedagogisch medewerkers, leerkrachten uit de onderbouw primair onderwijs, medewerkers BSO, vakdocenten en iedereen die werkt met het jonge kind (2 t/m 7 jaar).
Wanneer: Woensdag 17 april 2024, 19.00-21.15 uur
Waar: Duurzaamheidscentrum, Assen
Kosten: €19,50 p.p.

Over de spreker

Félice van der Sande is muziekpedagoog, gecertificeerd Muziek op Schoot-docent, kinderliedjesschrijver en muzikant. Ze geeft concerten voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. En spreekt regelmatig op (inter)nationale bijeenkomsten in haar vakgebied.

Over het Drents Netwerk Jonge Kind

In het Drents Netwerk Jonge Kind helpen we jou als pedagogisch medewerker en leerkracht van de onderbouw om de creativiteit van kinderen te ontwikkelen. Samen met ICO, CultuurKlik en Facet organiseren we muzikale workshops. Hier leer je hoe je de verbeelding en zelfexpressie van kinderen kunt vergroten.