Spring naar inhoud

Kunst en Cultuur in de Kinderopvang: Terugblik inspiratiebijeenkomst

Een enthousiaste groep pedagogische medewerkers en leerkrachten van groep 1 en 2 kwamen samen in Groningen voor de inspiratiebijeenkomst 'Kunst en Cultuur in de Kinderopvang'. De avond werd afgetrapt met een inspirerende lezing door Natasja Kroon. Over het creatieve proces bij jonge kinderen. En de kinderopvanglocaties presenteerden hun proeftuinen.

Lezing Natasja Kroon

Natasja Kroon is docent pedagogiek aan de PABO van NHL Stenden. En richtte in 2005 haar eigen kindercentrum op 'de Buitenkans'. In 2008 werd de Buitenkans uitgeroepen tot kinderdagverblijf van het jaar. Natasja sprak tijdens haar lezing over het creatieve proces van het jonge kind. Vanuit de overtuiging dat we niet moeten kijken naar alles wat kinderen nog niet kunnen en zijn. Maar moeten luisteren naar wat kinderen ons te vertellen hebben.

Spreker Natasja Kroon

Kunstenaars en pedagogisch medewerkers werkten samen in de Proeftuin Kinderopvang

In de Proeftuin Kinderopvang onderzochten pedagogische medewerkers samen met een culturele partner hoe activiteiten kunnen bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van kinderen. Hoe maak je een creatieve opdracht bijvoorbeeld interessant voor kinderen van verschillende leeftijden? Tijdens de inspiratiebijeenkomst presenteerden kinderopvanglocaties hun proces en uitkomsten. Een mooi moment om te netwerken en van elkaar te leren.

Wil je volgende keer ook bij de inspiratiebijeenkomst zijn? Stuur dan alvast een mail naar irja.hartenberg@kunstencultuur.nl.

We gingen eigenlijk nooit naar het doe lokaal. Maar nu komen we er heel de tijd. Met dank aan de kunstenaar.

Spreker Natasja Kroon
Groep mensen
Pedagogisch medewerkers en een kunstenaar
Lichtbak
Twee personen in gesprek
Publiek tijdens lezing