Spring naar inhoud

Muzikale jeugd op podium van De Tamboer

Op zondag 14 april komen ruim 100 getalenteerde jonge muzikanten en zangers uit Drenthe samen voor 'Symfonica in D' in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Eén dag vormen zij samen een groot orkest en koor. Om 16.00 uur sluiten ze de samenspeeldag af met een concert voor publiek. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar voor € 2,50 via www.detamboer.nl.ruim

De jonge muzikanten en zangers repteren gedurende de dag onder begeleiding van muziekdocenten, orkestdirigent Roeland Robert en koordirigent Minka Zaal. Het orkest speelt onder andere stukken van Vivaldi, H.P. Keunig en Saint Saëns. Het koor zingt bijvoorbeeld het lied 'Zelfs dan' van zangeres Martijje.

Dit jaar is 'Symfonica in D' voor het eerst onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek, die plaatsvindt van 5 tot en met 14 april. Het doel van deze week is om kinderen van 0 tot 12 jaar tien dagen lang te laten genieten van het maken en luisteren naar (live) muziek.
Het orkest en het koor van 'Symfonica in D' brengen samen het Kindermuziekweeklied 'Energie' ten gehore.

'Symfonica in D' is een initiatief van zelfstandige muziekdocenten in Drenthe, Stichting Kunst & Cultuur, ICO Partner in Kunst & Cultuur, Facet en CultuurKlik. Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen en Stichting Ru Sevenhuijsen, en de inzet van de Rotaryclub Assen.