Spring naar inhoud

NIEUW MPPL 2022+2

Van futuristische voertuigen en installaties tot wand- en textiele sculpturen. Dat is kort samengevat de inhoud van de tentoonstelling 'NIEUW MPPL 2022+2' in ons pand Assen. Tot 5 juli 2024 is deze tentoonstelling te zien met werken van Gerda Coster, Nicoline Goris, Hennie Peters en Daan Steinhaus. Je bent van harte welkom.

Expositie met werken van 4 kunstenaars

Gerda Coster, Nicoline Goris, Hennie Peters en Daan Steinhaus zijn de afgelopen twee jaar afgestudeerd aan ArtEZ, de hogeschool voor Art & Design in Zwolle en wonen allen in Meppel. Dit verklaart ook de titel van de tentoonstelling.

​Hennie Peters

Hennie Peters focust zich in haar werk op textielstructuren die vorm geven aan situaties uit ons dagelijks leven. Hiermee brengt ze letterlijk “de binnenkant naar buiten”. Een deel van de tentoonstelling bestaat uit de resultaten van haar project Unboxing YOURself.

Nicoline Goris

Als onderzoekende kunstenaar verdiept Nicoline Goris zich in achtergronden en materialen. Ze maakt gebruik van diverse media, voornamelijk installaties, assemblages, maar ook grafiek en fotografie.

​Daan Steinhaus

Daan Steinhaus creëert retro-futuristische voertuigen. Zijn inspiratie komt voort uit gevecht of competitie. Ter land, te zee en in de lucht. De vertaling is soms een functioneel gebruiksvoorwerp, maar dit is geen vereiste. “Het gaat om het gesprek tussen mij en de machines uit het verleden. Ik wil ze aanraken, begrijpen en begeren. Herleven, voelen en in de essentie opnieuw creëren”, aldus Daan.

Gerda Coster

In het werk van Gerda Coster zie je vooral het hergebruik van materiaal terugkomen. Daarnaast vindt Gerda het ook interessant om vanuit een historisch perspectief beeldend werk te maken. Veelal vragen de werken om aanraken en voelen.

De tentoonstelling NieuwMPPL is tot 5 juli 2024 tijdens kantooruren te zien aan de Dr. Nassaulaan 5 in Assen. Tijdens de schoolvakanties is de expositie niet te bezichtigen.