Spring naar inhoud

Onderwijscanon voor Groningen

Museum aan de A, Erfgoedpartners en K&C hebben samen het initiatief genomen om een Onderwijscanon voor Groningen te ontwikkelen. Op donderdagmiddag 14 maart 2024 worden in Museum aan de A de nieuwe onderwijscanonvensters bekend gemaakt. Werk je bij een culturele instelling in de stad of provincie Groningen dan ben je van harte welkom. Naast de presentatie van de vensters neemt Anja Sinnige (adviseur burgerschap en erfgoed) je mee in de wereld van actueel erfgoedonderwijs.

Lesmateriaal aanleveren voor de vensters

Na 14 maart kunnen culturele instellingen lesmateriaal aanleveren voor de vensters. Bij welk venster past het verhaal van jouw instelling? Op de website van de canon verwijzen we scholen naar gebeurtenissen, excursiemogelijkheden en lessen.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan op: info@onderwijscanongroningen.nl 
Locatie is Museum aan de A.

Werksessies

Op 28 maart en 11 april 2024 organiseren we werksessies in Museum aan de A.
Onderwijsexperts staan dan klaar om samen met jou een frisse blik te werpen op het educatiemateriaal van je instelling. Samen kijk je ook aan welk venster je materiaal gekoppeld kan worden en wat er eventueel nog nodig is aan ontwikkeling.
Op 4 april organiseren we een bijeenkomst over diversiteit en inclusie, ook in Museum aan de A, geleid door expertisecentrum ECHO.

De tijden van de werksessies zijn als volgt:
Donderdag 28 maart: 14.30-16.30 uur
Donderdag 4 april 9.30-12.00 uur
Donderdag 11 april: 14.30-16.30 uur

Locatie: Museum aan de A. Aanmelden graag via info@onderwijscanongroningen.nl