Spring naar inhoud

Proeftuin Animatie in beeld

Hoe ga je aan de slag met filmeducatie? Filmhub Noord helpt jou op weg met de vijf filmvaardigheden: beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren. 

Filmvaardigheden

In de Proeftuin Animatie werken leerkrachten en filmmakers samen om te ontdekken wat de rol van film kan zijn in het onderwijs. Dit doen ze aan de hand van vijf filmvaardigheden: beleven, verwoorden, reflecteren, onderzoeken en creëren. De proeftuin geeft scholen de kans om te experimenteren met film en de kracht van beeldtaal in de klas.

Een filmmaker komt meerdere keren in de klas om samen met de leerlingen aan een animatiefilm te werken. Ze ontdekken de mogelijkheden van animatie. En leren spelenderwijs hoe beeld kan ondersteunen bij verschillende vakken. De resultaten laten zien hoe enthousiast leerlingen met animatie aan de slag gaan. En hoe snel ze de vaardigheden oppikken.

Kijkje achter de schermen

Bekijk de nieuwe video om een kijkje te nemen in de Proeftuin Animatie. Leerkracht Tessa van der Laan van VSO Dunk vertelt over haar ervaringen in de Proeftuin Animatie. En hoe ze de vijf filmvaardigheden toepast in de praktijk.

Wil je zelf aan de slag met filmeducatie? Bij Filmhub Noord kan je terecht voor tips, lesideeën en inspiratie voor jouw klas. Filmhub Noord ondersteunt scholen in Drenthe, Groningen en Friesland met het implementeren van filmeducatie.