Spring naar inhoud

Rijkdom aan schatten opgegraven bij Krachtstof Groningen

Het Forum Groningen was op 10 april het decor van Krachtstof | Festival Cultuureducatie. Het thema was dit jaar: ‘Je hoeft niet te graven, de schat is er al’. 150 professionals uit het onderwijs en het culturele veld hebben druk gegraven naar verborgen schatten in zichzelf en hun omgeving. Bekijk hier het verslag en de eerste foto's van Krachtstof Groningen.

Een volle line-up

Onze stewardessen zijn ingevlogen naar het Forum om de festivalgangers te ontvangen. Zij deelden boardingpasses en flesjes water met complimenten uit. Adviseur cultuureducatie Jeffrey Deelman opende het festival met een enorm vel papier om schatten op te pennen. Dat leverde een rijkdom aan gedichten en tekeningen op. Daarna vertrok iedereen naar een workshop naar keuze. Van filmen met iPads tot spoken word: alle kunsten kunnen voor de klas gebruikt worden. De deelnemers kregen alle tools mee naar huis om culturele schatten op te graven. 

Minchenu Maduro sloot het programma af met een inspiratiesessie over verwondering en waardering in cultuureducatie. Tijdens de borrel deelden de professionals hun ervaringen met het schatgraven.

Sfeerimpressie