Spring naar inhoud

Up North zoekt artiesten

Ben jij een hiphop- of popartiest uit Groningen, Drenthe of Friesland? En wil je een kleinschalige, interdisciplinaire productie realiseren met muziek als uitgangspunt? Up North biedt jou de kans om jouw concept tot leven te brengen op poppodia en festivals. Dien jouw conceptplan vóór 1 december 2024 in en maak kans op begeleiding en een ontwikkelbudget van €10.000,-.

Up North

Up North is het noordelijke ontwikkeltraject voor interdisciplinaire makers in de hiphop- en popcultuur. Ze ondersteunen artiesten in hun ontwikkeling. En bieden een platform om producties te presenteren op festivals en podia in Groningen, Drenthe en Friesland.

De inzendingen die het beste aansluiten bij de visie van Up North, worden gepresenteerd op 9 december 2024 in Simplon, Groningen. Waarna de geselecteerde artiesten in januari starten met hun maakproces. 

Professionele ontwikkeling

Samen met de geselecteerde makers stellen ze een professioneel team samen om jouw productie te realiseren. Er is een ontwikkelbudget van €10.000,- beschikbaar voor coaching, decor, repetitieruimtes, technici en meer. Daarnaast ontvang je een gage voor optredens.

Indienen conceptplan

Stuur jouw conceptplan vóór 1 december 2024 naar upnorth@noordnoordnoord.nl. Voor meer informatie over Up North of het traject, kun je contact opnemen met Karin Cecilia via upnorth@noordnoordnoord.nl.

Over Up North

Up North is een project van NOORD, de community voor noordelijke makers & muzikanten. Een samenwerkingsverband tussen Eurosonic Noorderslag (ESNS), Noordstaat, Popfabryk, POPgroningen en Stichting Kunst & Cultuur. Dat zich met ondersteuning van Fonds Podiumkunsten, We the North en het Cultuurfonds inzet voor de ontwikkeling en professionalisering van makers en acts uit de noordelijke popcultuur. Andere projecten van NOORD zijn o.a. Hit the North, Go! en NOORDxESNS.