Spring naar inhoud

Muziekmiddag voor speciaal onderwijs Groningen

Wil je meer leren over muziek in het speciaal onderwijs? Dan ben je van harte welkom bij de muziekmiddag Méér Muziek in het Speciaal Onderwijs op 8 februari 2024 bij NHL Stenden in Groningen. We gaan aan de slag met bodypercussie, er zijn workshops en we praten met elkaar over muziek in het speciaal onderwijs. Werk je in Groningen of Drenthe? Meld je dan snel aan!

Meer muziek in het SO - jongere met blaasinstrument

Programma

Het programma start om 15.00 uur met een muzikale inloop. We ervaren samen met Jeroen Schipper en Wendy Bontje de mogelijkheden van bodypercussie. Je volgt daarna een workshop naar keuze. Tijdens de workshop Differentiëren in de muziekles vertelt Otto de Jong hoe we muziek in kunnen zetten om verbinding te maken met de groep. Saskia Koning legt in de workshop Laat zien wat je zingt! de nadruk op taal. Met muziek kunnen we werken aan de taalontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan kinderliedjes, door mee te bewegen of plaatjes te laten zien.

Als je met eigen vragen aan de slag wil, kun je terecht bij Open space. Jouw vragen over muziek en het speciaal onderwijs worden beantwoord door expert Geke Slagman van K&C en een specialist van Méér Muziek in de Klas. Iedereen pitcht een vraag. Samen zoeken we naar antwoorden, ideeën en oplossingen.

Voor meer informatie over de workshops kun je een kijkje nemen op onze pagina.

Praktische informatie

Datum: 8 februari 2024
Tijdstip: 15.00 - 17.30 uur
Locatie: Pabo NHL Stenden, Eemsgolaan 17, Groningen
Doelgroep: SO, VSO en Muziekdocenten PO in Drenthe en Groningen
Aanmelden: Via onderstaande knop t/m 7 februari. Vol is vol!

Meer muziek in het SO - kinderen bespelen muziekinstrumenten