Spring naar inhoud

Ontdek Drentsch poptalent tijdens Euro­sonic Preview

Tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen treden verschillende Drentse artiesten op. Omdat het onmogelijk is deze allemaal te zien, organiseren K&C en The Bake Shop op zaterdag 13 januari 2024 de Eurosonic Preview om 19:30 uur in Podium34 in Borger. Zowel Helen Jewett, Nina Wood als Maartje staan op het podium. Maar ook Lisa Ploeger en band en Marit en de medemensen. De toegang is gratis!

Er staan vijf Drentse acts op het programma

De frontman van Helen Jewett is de uit Zwinderen afkomstige Gijs Stuivenberg. Net als bassist Brent van Rij en drummer David Helbig volgt hij een muziekopleiding in Zwolle. De band maakt een combinatie van post-punk en shoegaze, met een krachtig geluid en veel dynamiek.

De band Nina Wood uit Assen brengt een mix van eigenzinnige Nederpop, kleinkunst, indierock en spoken word. Hun muziek combineert trillende snaren met de betoverende stem van Nina. 

Maartje uit Meppel staat bekend om haar scherpzinnige Nederpop gecombineerd met het genre coming of age waarin de mentale groei van een persoon centraal staat. Ze voegt daar elektronische beats aan toe die zowel toegankelijk als eigenzinnig zijn. Samen met haar bandleden en dansers staat Maartje garant voor een energieke liveshow.

Marit en de medemensen spelen Nederlandstalige popmuziek en kleinkunst. Ze maken blije, boze, verdrietige of hoopvolle maar vooral eerlijke muziek. 

Lisa Ploeger en band brengt country achtige popmuziek met een hint naar Ierse folk. Haar muziek neem je meer door haar leven. Lnags onderwerpen als opgroeien in een muzikale familie, een giftige relatie verlaten en liefde vinden.

Ontdek nieuwe muziek bij Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is een groot muziekfestival met ruim 350 bands uit 31 Europese landen. Jaarlijks gaan er meer dan 40.000 bezoekers naar Eurosonic Noorderslag in de stad Groningen. Het festival strekt zich uit over verschillende locaties in de stad met optredens van opkomend talent. Daarnaast vinden er gedurende de vier festivaldagen diverse conferenties en netwerkevenementen plaats, gericht op professionals uit de muziekindustrie.