Spring naar inhoud

Symfonica in D

Op 14 april organiseren we weer Symfonica in D. Voor kinderen en jongeren die een instrument bespelen of van zingen houden. In Theater De Tamboer in Hoogeveen presenteren we samen het grootste jongerenorkest en kinderkoor van Drenthe.

CultuurKlik, Facet, ICO en K&C zoeken kinderen en jongeren die mee willen spelen en zingen. Aanmelden kan via www.SymfonicainD.nl

Een groot koor en groot orkest

Symfonica in D is in het leven geroepen voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 21 jaar in Drenthe die individueel of in kleine groepjes les hebben. Tijdens Symfonica in D ervaren ze hoe het is om in een groot orkest te spelen. Jonge zangers-in-de-dop mogen zingen met een live-orkest. Voor de meeste kinderen een hele ervaring.
De muziek en songteksten worden bij aanmelding toegezonden, zodat er thuis al geoefend kan worden. Ook vindt er voorafgaand aan Symfonica in D op verschillende locaties in de provincie Drenthe een aantal repetities plaats. 

The best of Symfonica in D

Het thema van editie 2024 is ‘The best of Symfonica in D’. Kinderen spelen en zingen een selectie van de allermooiste stukken van voorgaande edities. Dit jaar vindt Symfonica in D plaats naar de landelijke Kindermuziekweek. Symfonica in D is daarmee de afsluiter van deze week vol muziek op school.

Dirigent Roeland Robert neemt met het programma "The best of Symfonica in D" afscheid als dirigent.