Spring naar inhoud

Verbeter jouw cultuur­onderwijs met een CMK-regeling

Het verbeteren van de kwaliteit van je cultuuronderwijs is niet altijd makkelijk. Maar met een financiële bijdrage lukt het om je ambities op het gebied van cultuuronderwijs waar te maken. Heb jij nog geen samenwerkingsovereenkomst met Compenta (Drenthe) of CMK Groningen? Dan is dit het moment! 

Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK)

Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) is een landelijke regeling die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van cultuureducatie in het primair onderwijs. Scholen kunnen een financiële bijdrage aanvragen om hun cultuuronderwijs te verbeteren of plannen op cultureel gebied te realiseren door een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met Compenta (Drenthe) of CMK Groningen. Deze bijdrage wordt bepaald op basis van het leerlingenaantal van de school. Adviseurs staan klaar om te helpen en er worden jaarlijks nascholingen en kennisbijeenkomsten georganiseerd. Het evaluatierapport (Evi) biedt ondersteuning bij het bereiken van de gestelde doelen.

Leerling schildert

Financiële steun om producten te ontwikkelen

Er is ook een regeling voor Productontwikkeling beschikbaar. Gaat jouw school of groep in 2024 aan de slag met een specifiek onderwerp of thema? En wil je daar een kunstenaar bij betrekken om bijvoorbeeld een project, product of leerlijn te ontwikkelen? Dan kun je hiervoor financiële ondersteuning krijgen van CMK. De cultureel ondernemer kan het plan indienenen. Per plan is maar liefst €5500 beschikbaar. Voor alle informatie over productontwikkeling kun je terecht op de website van Compenta (Drenthe) of CMK Groningen.