Spring naar inhoud

1.000 euro als scholen gemeente Groningen een kunstvakdocent aanstellen

Om een impuls te geven aan het cultuuronderwijs is het voor scholen in de gemeente Groningen mogelijk een kunstvakdocent toe te voegen aan het team. De kunstvakdocent levert maatwerk en kan leerkrachten ontlasten bij de dagelijkse werkzaamheden. Scholen die dit schooljaar deelnemen aan de pilot Kunstvakdocent in het PO ontvangen 1.000 euro als tegemoetkoming in de kosten.

Iets voor jouw school? 

Op woensdag 13 september van 12.00 tot 13.30 uur organiseren K&C, VRIJDAG en de Hanzehogeschool Groningen een informatiebijeenkomst met lunch voor alle directeuren van de basisscholen. Tijdens de bijeenkomst wordt verteld over de pilot en de mogelijkheden voor jouw school.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mariekesatter@kunstencultuur.nl.

Versterken van de culturele en sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen 

Wat gebeurt er als je kunstvakdocenten niet één uur maar één dagdeel per week inzet op jouw school. Wat gebeurt er als je ze onderdeel maakt van je team? Kunstvakdocenten zetten zich in voor het versterken van de culturele en sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen en andere onderwijsdoelen. Het zijn docenten met lesbevoegdheid, dus ze zijn ook breder inzetbaar.

Wil je meer weten over de manier waarop het onderwijs anders kan worden georganiseerd met een kunstvakdocent? Meld je dan aan voor de lunchsessie. Wij zorgen voor een goed programma, een lekkere lunch en de gelegenheid om met kunstvakdocenten en andere schoolleiders uit de gemeente Groningen over dit thema te praten.