Spring naar inhoud

Bijeenkomsten Kinderboekenweek Groningen​

Hoe maak je kinderen op de basisschool enthousiast voor boeken? Ben je leerkracht in Groningen? Dan kun je je laten inspireren tijdens twee bijeenkomsten van K&C, IVN en Biblionet.
Wij willen jou graag informeren hoe je het lezen en leesplezier onder leerlingen kunt bevorderen. En hoe je het thema van de kinderboekenweek kunt koppelen aan creatieve werkvormen. De bijeenkomsten zijn gratis en vinden plaats in Veendam (19 september) en Winsum (20 september). Aanvang 15.00 uur.
Aanmelden kan voor Veendam kan hier.
Aanmelden voor Winsum kan hier.

Kinderboekenschrijver Rian Visser is te gast 

Tijdens de inspiratiebijeenkomsten vertelt kinderboekenschrijver Rian Visser over de mogelijkheden van jeugdliteratuur in de klas. En in de workshops krijg je verschillende creatieve verwerkingsopdrachten aangereikt die je eerst zelf oefent en de volgende dag in je eigen klas kunt gebruiken

Lezen en leesplezier zijn vaardigheden die je bij kinderen kunt ontwikkelen. Door een extra les te koppelen aan een verhaal of het thema van de Kinderboekenweek draait het niet alleen om het lezen, maar ook om het ontwikkelen van de creativiteit. Veel kinderen worden hierdoor alsnog enthousiast om een verhaal te lezen.

Kinderboekenweek 2023 
Van woensdag 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek. De week staat met het thema ‘Bij mij thuis’ in het teken van huis, in alle vormen (ook van dieren), verschillen en gelijkenissen.