Spring naar inhoud

Dirigent / Artistiek leider gezocht voor Symfonica in D

Voor de muzikale ontmoetingsdag Symfonica in D zoeken wij een dirigent / artistiek leider.
Symfonica in D is een muzikale dag voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 21 jaar in Drenthe die een (klassiek) muziekinstrument spelen of zingen in een koor. De meesten hebben individueel les en ervaren tijdens deze dag hoe het is om in een groot orkest te spelen of te zingen met livemuziek. De dirigent mag zich bezig houden met de artistieke visie, de uitvoering daarvan en de ontwikkeling van het programma. Dit alles in samenspraak met Drentse muziekdocenten.

Over Symfonica in D

Symfonica in D vindt plaats in één van de Drentse theaters en bestaat uit een dag repeteren en een optreden voor publiek. De afgelopen jaren deden gemiddeld 100 kinderen en jongeren mee.

Symfonica in D is een talentonwikkelingsproject van zelfstandige muziekscholen en K&C, ICO, Facet en CultuurKlik. Het orkest heeft een symfonische bezetting. Tegelijk staat Symfonica in D open voor andere muziekstijlen en kunstvormen.
Vanaf 2024 zoeken we de verbinding met de nationale Kindermuziekweek in april en daarmee ook het onderwijs. Zo maken we de ervaring van het samen muziek maken in een orkest of koor voor nog meer kinderen toegankelijk.

De dirigent die we zoeken

  • is gedreven en enthousiast en heeft goede sociale vaardigheden
  • is inspirerend en verbindend in de omgang met jonge musici
  • heeft ervaring en plezier in het leiden van grote ensembles: de combinatie van koor en orkest en repetitieopbouw
  • heeft brede kennis van instrumenten die voorkomen in een orkest
  • sluit aan bij de belevingswereld van de jeugd in het samenstellen van aansprekend repertoire met symfonische uitvoering: van pop tot rock, klassiek en wereldmuziek, speelbaar voor jonge musici
  • is creatief, initiatiefrijk en vindt het leuk om verder te bouwen aan Symfonica in D
  • draagt Symfonica in D uit en is actief in relevante netwerken

De bezoldiging is conform geldende richtlijnen. De dirigent heeft, naast de uren voor de repetities en de muzikale ontmoetingsdag, extra uren voor de ontwikkeling van Symfonica in D. Daarover maken we aparte afspraken.

Interesse?

Mail vóór 17 oktober 2023 projectleider Yvonne Blaauw: y.blaauw@methetico.nl
Meer informatie? Bel 06-21423438.

www.symfonicaind.nl