Spring naar inhoud

Drentsch Peil XL

Drentsch Peil XL is geen wedstrijd, maar een talentontwikkelingstraject voor ambitieuze popacts in Drenthe. Toch valt er wel degelijk iets te winnen voor de deelnemende acts aan Drentsch Peil XL. Na de optredens in september wordt één van de acts namelijk uitgenodigd om deel te nemen aan Hit the North én gevraagd op te treden op Eurosonic Noorderslag. Eurosonic is het grootste showcase festival van Europa.

Drentsch Peil XL vindt op 22 september plaats in drie horecabedrijven in Meppel, 24 september in Podium34 in Borger en 30 september in de Grote Kerk in Emmen. De toegang is gratis.

Deelnemers uit Assen, Zwinderen en Emmen

Er zijn zes kanshebbers. Is het de band Almost Weekend uit Assen die mee mag? De band maakt catchy elektronische muziek, aangevuld met live gitaar, drums, toetsen. Of is het de Nederlandstalige popmuziek van Nina Wood met band die de jury weet te overtuigen? Helen Jewett uit Zwinderen speelt catchy postpunk en is zeker ook niet uit te sluiten voor een uitnodiging. Maar ook de alternatieve rockband Radiant Sculptures, grungeband Bliss en rockband Blue Attics uit Emmen zijn grote kanshebbers.

De beslissing is in handen van Chris van der Ploeg, Anne Ceasar van Wieren en Theo van der Veer en wordt in oktober bekend gemaakt bij RTV Drenthe.

Drentsch Peil XL is een talentontwikkelingstraject van The Bake Shop en K&C dat muzikanten gedurende een langere periode ondersteuning biedt in hun groei. Deelnemers kunnen voor zakelijk en muzikaal advies terecht bij professionele muzikanten en programmeurs en mogen op verschillende podia en festivals spelen. 

Foto homepage: Bliss, foto pagina Nina Wood