Spring naar inhoud

Groot succes Culturele Mobiliteit zorgt voor lange wachtlijst

Scholen in Drenthe en Groningen hebben dit jaar ruim 23.700 leerlingen aangemeld voor Culturele Mobiliteit. K&C is natuurlijk heel blij met dit enthousiasme, maar we kunnen helaas niet iedereen plaatsen. 6.100 leerlingen staan nog op een wachtlijst. Musea hebben maar plek voor een bepaald aantal leerlingen en het budget is niet oneindig.

Culturele Mobiliteit

Culturele Mobiliteit is een vervoersproject voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Tegen lage kosten brengt een bus leerlingen naar één van de grote musea of erfgoedinstellingen in Groningen of Drenthe. Daar gaan ze op avontuur met een educatief programma.

Populaire plekken

Gelukkig kunnen ruim 17.600 leerlingen wel gebruikmaken van vervoer naar culturele instellingen. Dat zijn er 3.100 meer dan we in eerste instantie hadden verwacht. In Groningen zijn dit jaar het Groninger Museum, het St. Klooster ter Apel en het Veenkoloniaal Museum het populairst. In Drenthe halen Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Hunebedcentrum en het Gevangenismuseum de meeste aanmeldingen binnen.

Het project Culturele Mobiliteit wordt in Drenthe gefinancierd door de provincie Drenthe en in Groningen leveren naast de provincie ook gemeenten een financiële bijdrage.