Spring naar inhoud

Het Nieuwe Goed open call

Ben jij een semiprofessioneel podiumkunstenaar op zoek naar een nieuwe artistieke uitdaging? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor de open call van Het Nieuwe Goed, de betaalde artist in residence in Theater De Tamboer in Hoogeveen!

Gedurende twaalf dagen mag je de Passagezaal van Theater De Tamboer transformeren tot jouw creatieve speeltuin. Samen met andere podiumkunstenaars van verschillende disciplines en onder begeleiding van een ervaren regisseur, ga je aan de slag. Jullie zullen een interdisciplinaire productie creëren en tevens onderzoek doen naar het bereiken van nieuw publiek. De wijze waarop dit onderzoek plaatsvindt, is volledig aan jullie. Eerdere deelnemers lieten bijvoorbeeld borden door de ruimte vliegen, bespraken kapotte relaties en analyseerden oorlogen.

Voor deelname aan Het Nieuwe Goed ontvang je een vergoeding, en jullie krijgen een werkbudget ter beschikking gesteld. Hiermee kunnen professionals uit het werkveld worden ingehuurd ter ondersteuning van jullie productie.

Data en aanmelden

De maakdagen vinden elke woensdag en donderdag plaats, van 09.00 tot 17.00 uur, van 3 april tot en met 9 mei. De grandioze presentatiedag staat gepland op 24 mei in De Tamboer. Als kers op de taart wordt jullie productie op 8 juni vertoond in Theater vanBeresteyn en op 5 oktober in Theater De Winsinghhof!

Je kunt je nu aanmelden voor Het Nieuwe Goed door een e-mail te sturen naar erik@kunstencultuur.nl met daarin jouw motivatie en een link naar je werk. Aanmelden liefst zsm. De uiterste aanmelddatum is 6 februari 2024.

Het Nieuwe Goed

Wanneer het doek valt en de schoonmaker zijn werk heeft gedaan, begint voor Het Nieuwe Goed het echte avontuur. Ze betreden het toneel wanneer niemand kijkt, op zoek naar onontdekte mogelijkheden. Het Nieuwe Goed experimenteert met spoken word, dans, theater, beeldende kunst en muziek. Thema's als wetenschap en religie worden verkend, en de actualiteit in de samenleving wordt kritisch onder de loep genomen. Het doel? Een unieke ervaring bieden aan nieuw publiek.