Spring naar inhoud

Hit the North 2024 heeft inschrijving geopend

Bands en singer-songwriters kunnen zich nu aanmelden voor Hit the North 2024. Negen acts mogen het talentontwikkelingstraject van januari 2024 tot en met januari 2025 volgen. Het traject wordt afgesloten met een optreden op ESNS. Bekende acts die het Hit the North traject hebben gevolgd zijn onder andere Faske, Esther de Jong, Katie Koss, Never Been to Berlin, The Vices, Christopher404 en Cloudsurfers.
Aanmelden kan tot en met 11 oktober 2023 via de website van Hit the North.

Nieuws - 2023 - NBTB - Zanger ligt op zijn rug op het podium en heeft de microfoon aan bij zijn mond.

Hit the North

Hit the North stoomt artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaar voor een professionele muziekcarrière. Daar hoort ook een show op een internationaal festival als Eurosonic Noorderslag (ESNS) bij. Deelnemers worden begeleid door een coach en volgen bootcamps, workshops en excursies. Je onmoet als deelnemer muziekprofessionals, speelt op Noorderzon en het Bevrijdingsfestival en neemt een kijkje achter de schermen bij shows en labels.

Organisatie Hit the North

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, K&C, Popfabryk en Noordstaat en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.

Hit the North - Eurosonic - man speelt gitaar