Spring naar inhoud

Oktober Kindermaand van start met actie burgemeesters

Twaalf Drentse burgemeesters stonden woensdag 13 september 2023 voor de klas. Zij gaven het startschot voor Oktober Kindermaand en deelden de programmaboekjes uit. De hele maand oktober zijn er gratis activiteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar, zodat ze kennis kunnen maken met kunst en cultuur in Drenthe. (foto: 

Creatieve klassen en burgemeesters

De Drentse klassen zitten vol met creatievelingen. Kinderen vertelden de burgemeesters waarom ze hun muzikale hobby zo leuk vinden: “als je ergens goed in wordt, dan kun je dat aan iedereen laten zien”. De burgemeesters hielden een spannende kunstquiz en de winnaars kregen het eerste programmaboekje. Daarna hadden de kinderen allerlei vragen voor de burgemeesters.

Een leerling van cbs De Heidevlinder in Zuidwolde vroeg burgemeester Inge Nieuwenhuizen en wethouder Albert Haar wat hun favoriete schilderij is. Dat wist de burgemeester goed uit te leggen: “Dat is toch wel de Onkruid verbrandende boer van Vincent van Gogh. Het schilderij is niet zo kleurrijk en zelfs heel donker, maar het laat precies zien hoe het leven toen in Drenthe was”.

Voor ieder wat wils

De kinderen kregen de programmaboekjes van Oktober Kindermaand mee naar huis en kunnen kijken waar ze in oktober graag naartoe willen. Zo’n 90 culturele instellingen organiseren gratis activiteiten. Voor ieder wat wils: van dieren maken van takken tot schilderen als Van Gogh en van leven in de prehistorie tot een familievossenjacht.

Kinderen kunnen nu al reserveren voor de activiteiten, want: vol=vol! Het volledige programma is ook online te vinden op de Kindermaand website.