Spring naar inhoud

Ondersteuning voor amateurkunst in Drenthe

K&C heeft bijna 35.000 euro van het Fonds voor Cultuurparticipatie gekregen om de amateurkunsten in Drenthe te ondersteunen met een reeks trainingen en kennisbijeenkomsten. De trainingen moeten verenigingen verduurzamen en toekomstbestendig maken.

Herstelsteun

De afgelopen twee jaar hebben amateurkunstverenigingen en amateurkunstenaars veel moeite gehad om hun passie voor kunst en cultuur te kunnen uitoefenen. Ze konden vanwege corona niet repeteren of optreden. Vaak hebben ze leden verloren en zitten ze financieel krap bij kas, omdat er geen inkomsten binnenkwamen. Toneelverenigingen, koren, korpsen, maar ook beeldend kunstenaars zijn er nog steeds niet van hersteld. 

Aanbod voor iedereen die werkt met amateurkunstenaars

K&C heeft een aanbod samengesteld om makers, verenigingen en stichting die werken met amateurkunstenaars te versterken. Zo kan er een jaar lang gratis gebruik worden gemaakt van het fondsenwervingsplatform Cultureel Avonturiers.
Ook kan er via de Sesam Academie gratis advies worden ingewonnen over juridische zaken, vrijwilligers- en donateursbeleid.

In de training ‘Een bloeiende vereniging in 10 jaar!’ kunnen besturen onder professionele begeleiding concrete plannen maken voor de toekomst.

Kijk onder ons Amateurkunstloket voor meer details.