Spring naar inhoud

Selectie Hit the North 2024 bekend

De Drentse acts Helen Jewett, Nina Wood en Maartje mogen volgend jaar meedoen aan Hit the North. Ze werden gescout door een speciale jury die hen opmerkte op verschillende podia. Hit the North is een talentontwikkelingstraject waarbij de acts professionele begeleiding en trainingen krijgen.

Helen Jewett, Nina Wood en Maartje

Helen Jewett bestaat uit drie leden die elkaar vonden in Zwolle. Ze zijn nog maar een jaar samen, maar gaan als een raket met hun post-punk en shoegaze. 

Nina Wood brengt eigenzinnige Nederpop met uitstapjes naar kleinkunst, indie rock en spoken word. Hun muziek is een samenspel van trillende snaren, gespannen vellen, zwart-witte toetsen en een intrigerende stem.

Maartje maakt scherpzinnige Nederpop die een 'coming of age' gevoel oproept. Ze combineert dit met elektronische beats die zowel toegankelijk als eigenzinnig zijn.

Artiest op podium

Hit the North is hét talentontwikkelingsprogramma voor artiesten in Noord-Nederland

De komende periode staat voor Helen Jewett, Nina Wood en Maartje in het teken van bootcamps, workshops en coachingsessies. Die gericht zijn op zowel artistieke groei als zakelijke vaardigheden. Het ultieme doel? Een doorbraak naar regionale en landelijke podia. En ze treden op tijdens Eurosonic Noorderslag en één van de Bevrijdingsfestivals in Noord-Nederland.